Registered users


Log me on automatically next visit?

Search
 Options
Untitled Document
 Links
Untitled Document

   
DUTCHSTOCK

1  2  3  Next »  Last »»


De Festung Hoek van Holland was in de Tweede Wereldoorlog voor de Duitsers de belangrijkste locatie van de Atlantikwall in Nederland, vanwege de verdediging van de Rotterdamse haven. De Festung Hoek van Holland, strategisch gelegen aan de monding van de Nieuwe Waterweg, zorgde ervoor dat deze wereldhaven voldoende werd afgeschermd tegen een geallieerde invasie. Het Atlantikwall-museum is gevestigd in de voormalige Festung Hoek van Holland.

Festung Hoek van Holland

Hoek van Holland
30.10.2016
Vlissingen is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland, gelegen aan de noordzijde van de monding van de Westerschelde op Walcheren. Vlissingen is a city and municipality in the Dutch province of Zeeland, located on the north side of the mouth of the Western Scheldt on Walcheren. Op de foto / On the photo: Het Keizersbolwerk / Kazematten in Vlissingen is een vestingwerk uit 1548 dat in de Franse tijd werd uitgebreid waarbij het haar huidige vorm kreeg. Als zogenoemde 'Waterpoort' is het Keizersbolwerk de enige intacte stadspoort die nog rest in Vlissingen. Imperial Stronghold / Casemates in Vlissingen is a fortification from 1548 that was extended in the French era in which it was given its present form. As so-called "Watergate" the Imperial Stronghold is the only intact city gate that remains in Vlissingen.

Vlissingen

Vlissingen
01.10.2016
Een gigantische trap met 180 treden vanaf het Stationsplein, pal voor het Groot Handelsgebouw. Een steigerinstallatie, naar een idee van architectenbureau MVRDV. Vanaf het Groot Handelsgebouw een uitzicht over de Skyline van Rotterdam

Skyline van Rotterdam vanaf Groot Handelsgebouw

Rotterdam
08.06.2016
Het Kasteel van Wijchen is een kasteel in het centrum van de Gelderse plaats Wijchen. Het kasteel is gedeeltelijk in gebruik als gemeentehuis en als museum.

Kasteel van Wijchen

Wijchen
08.03.2016
De John S. Thompsonbrug is tijdens Operatie Market Garden veroverd door luitenant John S. Thompson. De brug ligt over de Maas tussen Grave (Noord-Brabant) en Nederasselt (Gelderland). John S. Thompson Bridge during Operation Market Garden conquered by Lieutenant John S. Thompson. The bridge over the Meuse between Grave (Noord-Brabant) and Nederasselt (Gelderland).

John S. Thompsonbrug

Grave
08.03.2016
Het Spoorwegmuseum, voorheen Nederlands Spoorwegmuseum, is sinds 1954 gevestigd in het in 1874 gebouwde Maliebaanstation aan de Oosterspoorweg in de stad Utrecht.

The Railway, formerly Dutch Railway Museum, since 1954 located in the 1874 built Maliebaan Station on the Eastern Railway in the city of Utrecht.

Op de foto: Koninklijke wachtkamer

Het Spoorwegmuseum

Utrecht
20.09.2015
Zundert is een plaats in de provincie Noord-Brabant en geboorteplaats van Theo van Gogh. Zundert is a town in the province of North Brabant and birthplace of Theo van Gogh. Op de foto / On the photo: Het Van Goghhuis, aan Markt 26-27, is een kunstcentrum en documentatiecentrum met betrekking tot Vincent van Gogh. /// The Van Gogh House, on Market 26-27, an arts center and documentation with respect to Vincent van Gogh.

Zundert - Theo van Gogh

Zundert
30.07.2015
Kasteel Hoensbroek of Gebrookhoes (Kasteel Gebrook) is een van de grootste kastelen van Nederland. Vanwege zijn voor Brabant zeer strategische ligging aan de belangrijke handelsroutes naar Maastricht, Aken en Keulen werd het kasteel in opeenvolgende fasen uitgebouwd tot de grootste burcht tussen Maas en Rijn. Het bevat 67 zalen, vertrekken en ruimtes. Hoensbroek Castle or Gebrookhoes (Gebrook Castle) is one of the largest castles in the Netherlands. Because of his Brabant highly strategic location on major trade routes to Maastricht, Aachen and Cologne, the castle was built in successive stages as the largest castle between the Meuse and Rhine. It contains 67 rooms, rooms and spaces.

Kasteel Hoensbroek

Hoensbroek
28.06.2015
Het Thermenmuseum is een oudheidkundig museum in het centrum van de Nederlands-Limburgse stad Heerlen. Het museum is geopend in 1977 en is gebouwd rond de opgraving van een Romeins badhuis, het grootste en best bewaarde antieke gebouw in Nederland. The Thermenmuseum is an archaeological museum in the center of the Dutch Limburg town of Heerlen. The museum was opened in 1977 and is built around the excavation of a Roman bath, the largest and best-preserved ancient building in the Netherlands.

Het Thermenmuseum en omgeving

Heerlen
28.06.2015
Apenheul is een gespecialiseerde dierentuin aan de rand van de Nederlandse stad Apeldoorn. De tuin ligt midden in het natuurpark Berg & Bos (200 ha). In Apenheul leven apen uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië. De dieren leven er heel vrij: gaas of tralies ziet men er bijna niet. Sommige soorten lopen zomaar tussen de bezoekers rond. Op de foto: Darwins nandoe

Apenheul

Apeldoorn
31.05.2015
Kasteel de Haar is een kasteel bij Haarzuilens, in de omgeving van Vleuten in de gemeente Utrecht. Het is het grootste kasteel van Nederland. Het werd vanaf 1892 op de ruïne van het oude kasteel herbouwd in neogotische stijl. Naast het kasteel staat een kapel.

Kasteel de Haar

Haarzuilens
24.05.2015
Landgoed Hoenderdaell, Het dierenpark bevindt zich in een uitgestrekt natuurpark en dieren hebben er alle ruimte.Op het terrein zit ook Stichting Leeuw op de foto: Europese bruine beer

Landgoed Hoenderdaell / Stichting Leeuw

Hoenderdaell
02.05.2015
Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland. Het landschap op Texel is rijk en divers. Texel heeft behalve polders, brede zandstranden, duinen en graslanden ook heide, bos en kwelders. Texel is the biggest Dutch Wadden Island. The landscape on the island is rich and diverse. Texel has besides polders, wide sandy beaches, dunes and grasslands also heaths, woods and marshes. Op de foto / On the photo: Tesco

Waddeneiland - Texel


02.05.2015
De Stopera (een samentrekking van stadhuis en opera) is het Amsterdamse gebouwencomplex van stadhuis en opera, het Muziektheater. The Stopera (a contraction of city hall and opera), Amsterdam's city hall and opera building complex, the Music.

Amsterdam

Amsterdam
20.01.2015
Airborne Museum 'Hartenstein' is een museum in Oosterbeek bij Arnhem over de Slag om Arnhem in september 1944. Het museum, gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van de Britse troepen tijdens de slag. Airborne Museum 'Hartenstein' is a museum in Oosterbeek near Arnhem on the Battle of Arnhem in September 1944. The museum, housed in the former headquarters of the British forces during the battle.

Airborne Museum

Oosterbeek
19.01.2015
De Airborne War Cemetery is een militaire begraafplaats, gelegen aan de Van Limburg Stirumweg in de Nederlandse plaats Oosterbeek. Officieel heet deze begraafplaats Arnhem Oosterbeek War Cemetery The Arnhem Oosterbeek War Cemetery is a military cemetery, located at the Van Limburg Stirumweg in the Dutch town of Oosterbeek. Officially called the cemetery Arnhem Oosterbeek War Cemetery

Airborne War Cemetery

Oosterbeek
19.01.2015
Dierenpark Amersfoort Op de foto: Chimpansee

Dierenpark Amersfoort

Amersfoort
03.01.2015
Ochtendmist / Dauw in drente / morning fog

Ochtendmist

Drente
13.11.2014
Het Nijenhuis is een landgoed met havezate gelegen tussen de plaatsen Wijhe en Heino in de Overijsselse streek Salland. Twee bouwhuizen flankeren het plein voor het kasteel. Gebouwen en omliggend parkbos zijn bij Museum De Fundatie in gebruik als tentoonstellingsruimte voor beeldende kunst. The Nijenhuis is an estate with manor located between the towns Wijhe and Heino in the Overijssel Salland region. Building two houses flanking the square outside the castle. Buildings and surrounding forest park is at the Museum Foundation in use as an exhibition space for visual arts.

Het Nijenhuis / Museum De Fundatie

Olst-Wijhe
13.11.2014
Castle Loevestein (Slot Loevestein in Dutch) is a medieval castle built by the knight Dirc Loef van Horne (hence "Loef's stein" ((stone)) house) between 1357 and 1397. Until the Second World War Loevestein Castle was part of the Nieuwe Hollandse Waterlinie, the main Dutch defense line that was based on flooding an area of land south and east of the western provinces. Currently the castle is used as a medieval museum and function centre. On the photo: Castle Loevestein (Slot Loevestein in Dutch)

Slot Loevestein

Loevestein
03.08.2014
De Romeinse Katakomben zijn een ondergronds gangenstelsel in Valkenburg in Nederlands Zuid-Limburg. Het is een uiterst zorgvuldige replica van delen van de catacomben in Rome. Aan het begin van de 20e eeuw werden in de Heidegroeve onder leiding van architect Pierre Cuypers delen van de belangrijkste catacomben in Rome met grote precisie uitgehouwen in het kalksteen van Valkenburg. The Roman Katakomben are an underground passageway in Valkenburg in Dutch Limburg. It is a meticulous replica of parts of the catacombs in Rome. At the beginning of the 20th century in the Heather Quarry led by architect Pierre Cuypers parts of the main catacombs in Rome with great precision carved into the limestone of Valkenburg.

Valkenburg

Valkenburg
21.04.2014
Het Bredase Begijnhof is een door muren omringd complex bestaande uit huisjes en een kleine kerk in het centrum van Breda. De 29 huisjes verdeeld over twee hofjes zijn gegroepeerd rondom een kruidentuin. Hier staat ook een beeldje van twee begijnen in gesprek. Breda Begijnhof is surrounded by walls complex of houses and a small church in the center of Breda. The 29 cottages spread over two courtyards are clustered around a herb garden. Here is a sculpture of two Beguines in conversation.

Catharinabegijnhof Breda

Breda
15.04.2014
Kasteel Nederhemert is een kasteel dat dateert uit het begin van de 14e eeuw. Het ligt bij het dorp Nederhemert in de Bommelerwaard. Het is gebouwd op een eiland in de Maas in de buurt van Heusden.

Kasteel Nederhemert

Nederhemert
15.04.2014
Het Muiderslot is een nog in goede staat verkerend middeleeuws kasteel in het Noord-Hollandse Muiden. Het is een rijksmuseum. Het kasteel is een vierkante waterburcht. Op iedere hoek staat een ronde toren. Binnen de muren staat een groot gebouw met trapgevels. Het kasteel heeft een slotgracht met een ophaalbrug. Er is ook onder meer een gerestaureerde moestuin en een kruidentuin. The Muiderslot is still in a good state of preservation medieval castle in the North Holland Muiden. It is a national museum. The castle is a square moated castle. On every corner, a round tower. Within the walls is a large building with stepped gables. The castle has a moat with a drawbridge. It also includes a restored vegetable garden and herb garden.

Muiderslot

Muiden
29.12.2013
Hofwijck is een buitenplaats gelegen in Voorburg, aan de Vliet of Rijn-Schiekanaal, het kanaal van Delft naar Leiden. De buitenplaats was eigendom van Constantijn Huygens en ontworpen door Jacob van Campen.De verhoudingen tussen de afmetingen zijn hierbij zeer bewust gekozen. De tuin was namelijk gebaseerd op het menselijk lichaam, waarbij het huis het hoofd vormde. Dit was gebaseerd op het harmoniemodel van Vitruvius. Hofwijck is a country house located in Voorburg. The house was owned by Constantijn Huygens and designed by Jacob van Campen.De relationships between the dimensions here are very conscious choice. The garden was in fact based on the human body, where it formed the main house. This was based on the harmony model of Vitruvius.

Hofwijck

Voorburg
23.11.2013
Het Fort bij Spijkerboor is een fort van de Stelling van Amsterdam. Het is gelegen aan de Westdijk van de Beemster, bij Spijkerboor Het is gebouwd tussen 1889 en 1911 en was indertijd één van de modernste en zwaarst bewapende forten van de Stelling van Amsterdam, voorzien van een pantserkoepel met een dubbelloops 10,5 centimeter kanon. The Fort at Spijkerboor is a fortress of the Stelling van Amsterdam. It is located on the West Embankment of the Beemster, at Spijkerboor It was built between 1889 and 1911 and was at that time one of the most modern and most heavily armed fortifications of the Defence Line of Amsterdam, with a turret with a double 10.5 inch gun.

Fort bij Spijkerboor

Spijkerboor
31.07.2013
Fort Wierickerschans is gebouwd in 1673 in opdracht van stadhouder Willem III. Het maakt deel uit van de Oude Hollandse Waterlinie en is, om strategische redenen, gelegen op de splitsing van de Oude Rijn en de Enkele Wiericke. Wierickerschans Fort was built in 1673 by order of William III. It is part of the Old Dutch Waterline and, for strategic reasons, located at the junction of the Old Rhine and the Single Wiericke. op de foto / On the photo: Toegangspoort uit 1783 / Gateway from 1783

Fort Wierickerschans


11.07.2013
Almen Naambord Almen is een dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Lochem in de Nederlandse provincie Gelderland.

Naambord Steden en dorpen

Almen
09.06.2013
Dokkum is een stad in de Nederlandse gemeente Dongeradeel en telt ongeveer 13 000 inwoners. Dokkum is gelegen op de grens tussen de Kleistreek en de Friese Wouden, in het noordoosten van de provincie Friesland. Dokkum is één van de Friese elf steden. Dokkum is a town in the Dutch municipality Dongeradeel and has 13 000 people. Dokkum is located on the border between the region and the Frisian Woodlands Clay, in the northeast of the province of Friesland. Dokkum is one of the eleven Frisian cities. Op de foto / On the photo: De molen Zeldenrust / Windmill Zeldenrust

Provincie Friesland

Dokkum
27.05.2013
Koninkljik mozaiek in de Keukenhof Op het Koningsplein wordt een uniek bloemenmozaïek met hyacinten gestrooid. Het is een afbeelding van de vertrekkende Koningin Beatrix en de toekomstige Koning Willem-Alexander. Royal mosaic in Keukenhof On the royal square is a unique floral mosaic interspersed with hyacinths. It is an image of the departing Queen Beatrix and the future King Willem-Alexander.

Koninkljik mozaiek in de Keukenhof

Lisse
29.04.2013

1  2  3  Next »  Last »»

Images per page: 

 

    Powered by PPTB Internet Solutions / Studio Pijlman |  Copyright © 2011 EM-PRESS.NL